Elke dag een uitdaging.

Ik weet nog goed dat ik schreef, dit is de plek waar ik kan zijn wie ik ben. Dat trouw zijn aan jezelf, bij jezelf blijven, dat is elke dag weer een uitdaging. Een keuze, ga ik mee in wat er gebeurt, of blijf ik trouw aan mij. En soms zijn dit hele grote uitdagingen. Want weet je, tijdens het maken van deze keuzes gebeurt er heel veel in je lichaam, in je hoofd. Met je gevoel die geraakt wordt, je stem in je hoofd, je oordelen, veroordelen, oude pijnen, oude gevoelens, onrecht en bedreigd voelen en alles meer wat er dan door je heen gaat. En in dit proces dat dan gebeurt in jezelf, moet je trouw blijven aan jezelf, en dat valt vaak niet mee. Heb je dat ook? Dat je achteraf denkt, had ik maar dit, of had ik maar zo.

Ik wil trouw blijven aan mij, aan wat ik belangrijke eigenschappen vind om te beschermen. En soms raak ik even van mijn pad, en is het aan mij, om mij er weer op te zetten. Ik wil zijn, een lief en eerlijk iemand, een iemand die rechtvaardig is, een ander graag blij maakt, niet ten koste van een ander haar zin of manier van doen wil bereiken, die trouw is aan haarzelf en oprecht is en de ander ook de ruimte geeft dit te zijn, zonder oordelen. Iemand die een ander wil inspireren, laten ervaren of laten nadenken over iets. Ik wil iemand zijn die wil leren en open staat voor wat dan ook.

Ik wil ik zijn. Elke dag in de spiegel kunnen kijken, in die grijs groene ogen, en denken, blij dat jij ik bent.

Dus vandaag laat ik het los, en zet ik mij weer op mijn pad.

Hoe doe jij dat trouw aan jezelf blijven? Word jij snel van je pad gehaald?

Er is niets mooiers dan jij! Dus sta ervoor! En bescherm het. Volg je pad en ga in het licht staan.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *