Wat een mooi weertje….

Wat was het mooi weer vandaag! Ik heb genoten samen met mijn jongste 2 meisjes. (De oudste gaat al zonder mams op pad, kleine meisjes worden groot)

Maar moeders was er totaal nog niet op voorbereid, het zomerse weer.  Dus nog geen zonnebrandcrème in huis.

Dat ik moest denken aan mijn zoektocht naar een fijne zonnebrandcrème. En dat viel niet mee! Een zonnebrandcrème vinden die mijn kinderen kan beschermen, maar dan zonder alle giftige chemicaliën erin.

Zie je het probleem met traditionele zonnebrandcrèmes – vooral die speciaal voor kinderen – zijn vaak de meest ergste op de markt vol chemicaliën en additieven. Ik weet niet of jullie ook meegekregen hebben dat de spray zonnebrandcrèmes met aerosol erg gevaarlijk zijn voor baby’s en kinderen. Door het sprayen ademen ze het in of slikken het door dmv crème op hun handjes/voetjes wat nare gevolgen had.

Dat was iets waar ik toen erg van schrok. En elke keer als ik naar het strand of een meer ga, zie ik ouders hun kinderen zonnebrandcrème met aerosol op sprayen – waarschijnlijk omdat ze niet op de hoogte zijn van de gevaren van traditionele zonnebrandcrème.

Maar zonnebrandcrème heeft meer ingrediënten die kwalijk zijn voor kinderen zoals; oxybenzone ( kan allergische huidreactie veroorzaken), retinyl palmitate (kan de ontwikkeling van huidtumoren versnellen), en nano of micronized zinc oxide/ gemikroniseerd zinkoxide ( kan doordringen door de huid en gezondheidsproblemen veroorzaken). Doe je onderzoek, zoek eens naar lijsten met de meest kwalijke zonnebrandcrèmes voor kinderen,  op die lijsten ga je de meest bekendste merken zonnebrandcrèmes voor kinderen vinden.

Dat is de reden voor mij geweest om onderzoek te doen. En uit te zoeken wat wel goede merken zijn. En het is lastig om iets te vinden wat echt vrij van troep is! Weet je nog, marketing! Alleen “natuurlijk” of “biologisch” zegt niets! Draai de flesjes om en lees de ingrediënten, zoek ze eens op. En bedenk dan wil ik dit wel smeren.

De beste beschermer is en blijft gewoon, niet de hele tijd volop in de zon. De huid beschermen met schaduw. Mijn meisjes hebben een huid dat snel verbrand en daarom mag ik ook graag mijn meisjes gewoon een dun katoenen bloesje aan doen! Ze kunnen gewoon zwemmen en spelen op het strand maar zijn toch beschermd. 2x Beschermd, geen chemicaliën en geen zere huid.

Tijdens het zoeken/onderzoeken, ontdek je ook dingen waar je van op kijkt! De kwalijke dingen laten je schrikken en de andere kant laten je verbazen. Zo leerde ik ook dat er gewoon basis oliën zijn die ook een zonnefactor hebben.

Bijvoorbeeld: Wortelzaad/carrotseed SPF 38-40 (is een essentiële olie), Tarwekiemolie SPF 20, advocado olie SPF 4-15, Kokosolie SPF 2-8, Olijfolie SPF 2-8……

Enzo zijn en nog een paar op te noemen. Ik vond het erg interessant! Iets om te proberen! Ik hoop dat jullie ook genoten hebben van het prachtige weer!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *